Index Vakbarát Hírportál

Rasszista támadás után elvetélt egy brit nő

2016. szeptember 14., szerda 22:49

A brit rendőrség szerdán letartóztatott egy 37 éves férfit , aki úgy megrúgott egy terhes nőt, hogy az elvetélt. Az eset még augusztus elején történt a Londontól északra fekvő Bletchley városkában, ahol egy fehér férfi először mindenféle rasszista otrombaságokat vágott egy, a tanúk szerint közel-keletinek kinéző nő fejéhez egy szupermarketben, majd követte a parkolóba, ahol úgy hasba rúgta, hogy a nő a földre esett.

A várandós nő a támadásban úgy megsérült, hogy a kisbabáját már nem tudták megmenteni az orvosok.

Hogy a terhesség melyik szakaszában volt az áldozat, azt a brit hatóságok nem árulták el. Egy 40 éves férfi megpróbálta megvédeni a nőt a rasszista támadótól, aki erre őt a kezében lévő üveggel vágta fejbe.

A rasszista indíttatású támadások nagyon elszaporodtak Nagy-Britanniában, a június 23-i Brexit népszavazás óta 58 százalékkal nőtt az ilyen támadások száma. A Brit Muszlim Liga vezetője, Harun Khan az Al Jazeera-nak azt nyilatkozta, hogy a támadások áldozatai első sorban kisebbségek sebezhető tagjai, idős emberek és muszlim öltözetet viselő nők. De nemcsak a muszlimok elleni támadások száma nőtt az EU-ból való kilépést megszavazó referendum óta, az idegengyűlölő támadások egyik legújabb áldozata például egy lengyel férfi volt, akit egy kamaszokból álló banda ölt meg augusztus végén. 

Rovatok