Index Vakbarát Hírportál

Féltékeny feleség miatt zárták le a genfi repteret

2016. szeptember 16., péntek 22:56

90 ezer svájci frankra (több mint 25 millió forintra) bírságolták azt a francia nőt, aki miatt le kellett zárni a genfi repteret július végén, írja a Local svájci kiadása.

A 41 éves nő július 26-án este névtelenül tett telefonos bejelentést arról, hogy másnap egy bombával felszerelt nő fog meg megjelenni a repülőtéren. A hatóságok komolyan vették a bombariadót, hatalmas készültséggel siettek a helyszínre, amit tüzesen átvizsgáltak, ez azonban többórás várakozásra kényszerítette az utasokat.

A hívást hamarosan azonosították, és kiderült, hogy a kelet-franciaországi Annecy városából érkezett a bejelentés. A felelősségrevonás során a nő beismerte tettét, és elmondta, hogy a férje állítólagos szeretőjén szeretett volna bosszút állni, aki tudomása szerint az említett napon szállt volna repülőre Genfben. A féltékeny feleség 22 éve él együtt férjével, akinek négy gyermeket szült. Ügyvédje szerint a nő sérült, és felzaklatott állapota miatt nem számolt a tette következményeivel.

A francia nőt még rögtön az eset után három hónap szabadságvesztésre ítélték, ezúttal pedig a genfi rendőrség is jelezte felé, hogy neki kell majd állnia a bombariadó 90 ezer frankos költségeit.

Rovatok