Index Vakbarát Hírportál

Kisiklott egy vonat Nagymegyeren

2016. szeptember 16., péntek 11:49 | aznap frissítve

Péntek reggel negyed nyolckor a Regiojet szerelvénye egy cseh kamionnal ütközött egy vasúti átkelőben, a szlovákiai Nagymegyeren - írja a pozsonyi Új szó

A vonaton 35 utaztak, mindannyian megsérültek, a kamionban ketten voltak. Három súlyos sérült van. A Kisalföld szerint a mozdonyvezetőt életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította kórházba.

A Kisalföld szerint a járaton a munkába és iskolába tartó felnőttek, diákok ültek, Pozsony, Nagymegyer, Komárom és Dunaszerdahely környékén élnek és - többségében szlovákiai magyarok. Úgy tudják, a mozdonyvezető is a komáromi járásban lakó magyar.

A sínek sérülése miatt pár napig a vasúti útvonal nem használható, és a Magyarországon élőknek is rossz hír, hogy a közúti közlekedés addig még nehezebb lesz.

Ebben a vasúti átjáróban gyakoriak a balesetek. „Nekik kell eldönteniük, hogy csökkenteni kell-e itt a megengedett sebességet vagy sorompót építeni. A Csallóközben valamennyi vasúti átjáró nagyon forgalmas, sok utat kereszteznek a sínek” – mondta az Új szónak Érsek Árpád, közlekedési miniszter.

Rovatok