Index Vakbarát Hírportál

Küzdősportolni küldhetik a német kalauzokat

2016. szeptember 16., péntek 19:58

Jelentősen megnőtt a kalauzok ellen elkövetett támadások száma Németországban, ezért az ország legnagyobb vasúttársasága, a Deutsche Bahn paprikaspray-vel és gumibotokkal szerelné fel a szerelvényeken dolgozó alkalmazottait, írja a Local német kiadása.

2016 első felében több mint 1100 Deutsche Bahn-dolgozót ért valamilyen attrocitás a vonatokon, ami csaknem harminc százalékos növekedést jelent az előző évi számokhoz képest. A zaklatásokon túl köpködések és életveszélyes fenyegetések is rendszeresen előfordulnak.

A Deutsche Bahn mindezt megelégelve hadat üzent a támadóknak, és azt kommunikálta, hogy a jövőben nem fogják engedni, hogy közveszélyes őrültek tartsák rettegésben az utasokat és a DB-dolgozókat. A vasúttársaság ezért úgy döntött, hogy paprikaspray-vel, gumibotokkal és riasztókészülékekkel szerelné fel a kalauzokat, akiknek csupán a legvégső esetben kellene ezeket használnia. A kalauzokat ezen felül önvédelemre is oktatnák.

A Deutsche Bahn továbbá ötszáz fősre növelné biztonsági személyzetét. Az ő munkájukat kutyák segítik majd. Sőt, a vasúttársaság már a dolgozók ruházatára erősíthető testkamerákat is tesztel.

Rovatok