Index Vakbarát Hírportál

Utcai horrorgyilkosságon és a közönyös szemtanúkon háborodott fel India

2016. szeptember 20., kedd 16:55

Brutális gyilkosság, illetve inkább a szemtanúk közönye háborította fel Indiát, írja a BBC. Egy nőt ölt meg Delhiben az utcán több mint húsz késszúrással egy belé szerelmes férfi, aki nem bírta elviselni a visszautasítást. Nem csak a gyilkos brutalitásán borultak ki az indiaiak, hanem azon is, hogy - mint egy ipari kamera felvételeből kiderül - a járókelők nem avatkoztak közbe, volt, aki egyszerűen továbbsétált. Figyelem, az alábbi videó felkavaró!

Horrible video from Delhi. Man stabbed girl in Burari area of Delhi and no one came forward to stop him. #Shame pic.twitter.com/GdPSssFMEx

— Jitender Sharma (@capt_ivane) 2016. szeptember 20.

A 22 éves áldozat meghalt. A BBC azt írta, a helybéliek csak a gyilkosság után kapták el a tettest, amikor az el akart menekülni. A nő és a gyilkosa szomszédok voltak korábban, a férfi ekkor szeretett bele későbbi áldozatába. A nő azonban házas volt, így nem viszonozta az érzelmeket, nyilatkozta Esha Pandey, egy helyi rendőr a BBC-nek.

Az indiai média azt is írta, hogy a gyilkos zaklatta a nőt, akinek a családja néhány hónapja fel is jelentette őt. Ekkor a két család megegyezett és kibékült.

A gyilkosság ráadásul két napon belül a második olyan eset, hogy egy nőt a zaklatója a nyílt utcán öli meg. Vasárnap egy 28 éves nőt késeltek meg a saját háza előtt, a szomszédai szeme láttára. A gyilkos megölte magát. Abban az ügyben is kiderült, hogy a zaklatót feljelentette a nő családja.

Rovatok