Index Vakbarát Hírportál

Hidat építene Szicília és az olasz csizma közé Renzi

2016. szeptember 27., kedd 17:44

Hidat építene Szicíliáig az olasz miniszterelnök, adta hírül a Local. Matteo Renzi az olasz építési vállalat, a Salini Impreglino fennállásának 110 éves ünnepségén beszélt a tervről. Szerinte egy ilyen híd 100 ezer munkahelyet teremtene a munkanélküliség által sújtott régióban, és hozzájárulna Szicília fejlődéséhez. A miniszterelnök az iskolák, és az ország netes fejlesztésére is ígéretet tett.

A Messina és Reggio Calabria közti híd ötlete még Silvio Berlusconitól származik. A monumentális beruházás kritikusai szerint a korrupció által sújtott Olaszországban különösen veszélyes belevágni egy ilyen beruházásba. A földrengésveszélyes környék sem segíti az ilyen beruházásokat.

A lap szerint a hídhoz szükséges 9  milliárd euró jobban hasznosulna, ha meglévő infrastrukturális beruházásokra fordítanánk.

A témában megkerestük lapunk munkatársát, Bakró-Nagy Ferencet, aki szerkesztőségünkbe küldött levelében úgy nyilatkozott: 

Ha az olasz epitoiparbol a maffia altal kilopott penz aranyat veszem, ra nem tennem a labam a hidra. De ha azt veszem, hogy 32 nappal a foldrenges utan kerult elo Rocco cica sertetlenul, akkor mindig van remeny!

Rovatok