Index Vakbarát Hírportál

Terhesen esett fogságba Szíriában, egy év után szökött meg az újságíró

2016. szeptember 29., csütörtök 11:17

Sikerült Törökországba szöknie annak a német újságírónőnek, akit héthónapos terhesen rabolt el, és közel egy évig fogva tartott egy szíriai fegyveres csoport, írja az MTI. A nő a fogság alatt szülte meg gyerekét. A körülményekhez képest mindketten jól vannak, most készítik elő a hazatérésüket.

A 27 éves Janina Findeisen szabadúszó újságíróként dolgozott Szíriában, 2015 októberében rabolták el. A német szövetségi rendőrség szerint egy Bonnból ismert ismerőse csalta csapdába, aki exkluzív információkat ígért neki iszlamista harcosokról.

A Focus hírmagazin szerint a ma már Fatah as-Sam Front (JFS) néven futó szíriai fegyveres csoport tartotta fogva, azonban ezt a JFS egy Twitter üzenetben nemrég tagadta. Sőt, azt állítják, hogy ők szabadították ki a nőt és a gyerekét egy másik, kisebb csoport börtönéből (a csoport nevét nem árulták el).

A német külügyminisztérium a nő magánéletére való tekintettel nem árult el további részleteket az ügyről. Az ankarai német nagykövetség pedig köszönetet mondott a török kormánynak és más külföldi partnereknek a segítségükért.

Rovatok