Index Vakbarát Hírportál

Terrorizmussal gyanúsítanak egy koszovói rendőri vezetőt

2016. szeptember 29., csütörtök 14:27

A szerb rendőrség terrorizmus gyanújával őrizetbe vette Nehat Thaçit, az észak-koszovói Kosovska Mitrovica régió rendőrfőnökét, írja az MTI. 

A szerb belügyminisztérium csak a férfi életkorát (40) és a monogramját közölte. Szerda este fogták el, amikor Koszovóból be akart lépni Szerbiába.  Részleteket nem árultak el, csak annyit írtak, hogy egy 2010-es bírósági végzés alapján vették őrizetbe.

A múlt héten a koszovói rendőrség feltartóztatta a Pristina melletti Gračanicában tartózkodó Marko Djurićot, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetőjét, és felszólította, hogy hagyja el az ország területét, ellenkező esetben le fogják tartóztatni. Végül az összegyűlt helyi szerbek nyomására folytathatta koszovói látogatását.

Belgrád és Pristina az 1998-1999-es koszovói háború óta nem rendezte diplomáciai viszonyát. Koszovó 2008-ban kikiáltotta Szerbiától való függetlenségét, de ezt Belgrád azóta sem ismeri el. Legutóbb például Koszovó UEFA-tagságát támadták meg a nemzetközi sportdöntőbíróságnál (CAS).

Rovatok