Index Vakbarát Hírportál

Öt éven át bujkált saját lakásában a maffiafőnök

2016. október 5., szerda 21:12

 Elfogták a calabriai klán egyik főnökét, aki 2008-as letartóztatása után három évvel szökött meg orvosi kezelése közben. Az 54 éves maffiafőnök öt éven át a tengerre gyönyörű kilátást nyújtó, dél-olaszországi Benestarében lévő otthonában bujkált, ahol egy rejtekhelyet is kialakítottak. A föld alatti bunker a hálószoba és a fürdőszoba közötti fal rejtett folyosóján keresztül volt elérhető – írta az Italian Isider.

A villát ötven rendőr kutatta át, hogy Antonio Pellére bukkanjanak.

Pelle volt az egyik legkeresettebb bűnöző Olaszországban. A férfi nem első generációs maffiózó volt: apja, szintén Antoio Pelle is a 'Ndrangheta klán vezetője volt, 77 évesen, 2009-ben fogta el a rendőrség, – életében sokadjára –, hogy megkezdje 26 éves börtönbüntetését. Nem pár hónap múlva azonban szívinfarktus vitte el. Az ifjabb Pelle nem sokkal később vette át az irányítást a kokainnal is kereskedő szervezet felett.

A 'Ndrangheta az ezredforduló egyik legbefolyásosabb alvilági szervezete volt, amely az olasz GDP három százalékával azonos összeget – akkoriban úgy 35 milliárd dollárt – tartott ellenőrzése alatt. Az Europol jelenleg is az egyik leggazdagabb maffiacsoportnak tartja, amely története során szoros kapcsolatban állt Szicíliával.

Húsz évi börtönbüntetést szabtak ki rá fegyver és kábítószer csempészetéért – írta az MTI. Klánjára egy véres mészárlás hívta fel a figyelmet, amikor 2007-ben a németországi Duisburg egyik olasz vendéglőjében hat embert gyilkoltak meg bosszúból.

Rovatok