Index Vakbarát Hírportál

Szülei szerint csak énekelt az Allah akbarozó gázoló

2016. október 7., péntek 12:59

Továbbra is őrizetben van az a 21 éves török férfi, aki szeptember 29-én autójával gyalogosok közé hajtott Bécsben, és csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki. A férfi a szemtanúk szerint azt kiabálta, Allah akbar - írja az Independent. A rendőrség terrorcselekményre gyanakszik, szülei szerint a fiuk csak énekelt.

A bécsi rendőrség szóvivője azt mondta, a vallási indíttatás sem zárható ki, mert az autóban a Korán egy példányát is megtalálták, azonban a nyomozás során eddig nem találtak szélsőséges csoporthoz való kötődésre utaló jelet. Azt is hozzátette, a 21 éves Ibrahimnak eddig még nem volt rendőrségi ügye.

Szülei szerint azonban az egész ügy egy félreértés, ők azt mondják, fiuk csak pizzáért ment, parkolóhely keresés közben pedig egy török-német rapszöveget énekelt. Azt is kiemelték, Ibrahim munkanélküli és a közelmúltban marihuána miatt hallucinált.

A fiam nem terrorista és nem akart senkit megölni

- mondta az apja. A Kronen Zeitung újságíróinak azt a számot is megmutatta, amit állítólag Ibrahim énekelt, szerintük tisztán hallható benne az Allah akbar szövegrész, így ez akár igaz is lehet. A férfi a nyomozás ideje alatt őrizetben is marad majd.

Rovatok