Index Vakbarát Hírportál

Juncker: A vég kezdetét jelenti, amit Magyarország csinál

2016. október 7., péntek 14:39

Az Európai Bizottság elnöke felszólította pénteken Párizsban az Európai Unió tagállamait, hogy tartsák tiszteletben a menekültek elosztására vonatkozó brüsszeli döntést, írja az MTI.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Jean-Claude Juncker ezzel ismét remek muníciót adott a magyar kormánynak az üzenjükbrüsszelezés folytatásához. Mint egy falat kenyér, úgy kellett ez az érvénytelen népszavazást produkáló Orbán-kormánynak, hogy mondhassák, lám, Brüsszel továbbra sem engedi el a kvóták ügyét, és nem tartja tiszteletben a nemzeti akaratot.

Juncker ugyanis amiatt panaszkodott, hogy bizonyos tagállamok nem hajtják végre azt a döntést, amely 160 ezer menekült uniós tagállamok közötti szétosztásáról szól.

A vég kezdetét jelenti az, ha a rögzített, demokratikusan kidolgozott szabályt már nem tartják tiszteletben a tagállamok

- siránkozott Juncker, amivel az AFP francia hírügynökség szerint mindenekelőtt Magyarországra, és a kvótareferendumra célzott. „Ha minden tagállam népszavazást tart, ha nem ért egyet egy döntéssel, hogy kimondassa az ellenkezőjét annak, amit a jogszabályok előírnak, nem fogjuk tudni irányítani és kormányozni Európát" – nyafogott annak az Európai Bizottságnak az elnöke, amelyik tétlenül nézte végig hónapokon át, hogy a magyar kormány ellenük hergelje a lakosságot.

Nagyon elszomorodom, amikor azt látom, hogy bizonyos tagállamok azzal tűnnek ki, hogy már nem tisztelik az európai normát

 – szomorkodott Junker, akinek ezúton is jó reggelt kívánunk.

Rovatok