Index Vakbarát Hírportál

Ronald McDonald az amerikai bohócpara nagy vesztese

2016. október 11., kedd 21:52

Az utóbbi hetekben a rémisztő bohócokkal riogatás lett az új dili az Egyesült Államokban, úgyhogy a McDonald's is kénytelen volt lépni az ügyben: pihenni küldik az étteremlánc emblematikus figuráját, Ronald McDonaldot. 

Az elsőre elég röhejesnek tűnő jelenségről annyit érdemes tudni, hogy a közösségi oldalakat ellepték a sok esetben kamu bohócészlelések, ezek általában arról szólnak, hogy az emberek az erdő szélén, az egyetemi campuson vagy egy sötét utcában láttak félelmetesre maszkírozott, néhány esetben felfegyverzett bohócokat.

Egy ideig sokan poénra vették a dolgot, de mivel mostanában előfordult, hogy helyenként pánikot okozott egy-egy bohócészlelés, ezért a rendőrség is kénytelen volt intézkedni több esetben. Például a Penn State egyetemen a múlt héten ezer diák gyűlt össze, és indult bohócvadászatra, miután valaki állítólag látott egy bohócot az egyetem területén. Kisebb zavargás lett a vadászat vége. 

Az is tény, hogy tényleg kaptak már el olyan személyeket az utóbbi hetekben, akik azért vették fel esténként a bohócjelmezüket, hogy embereket riogassanak.

A napokban például Michiganben tartóztattak le két bohócjelmezes embert, akik nőket ijesztgettek vagy vettek üldözőbe. Kaliforniában is csúcsra járatták a bohóchisztériát: egy ClownGanng nevű csoport fenyegetett embereket elrablással és meggyilkolással az interneten, de a rendőrség szerint komolytalan a fenyegetés. A hülyeség közben átgyűrűzött Kanadába és Angliába is. 

Mindenesetre hogy McDonald's kedden közölte, a bohócokkal szemben kialakult közhangulat miatt jobban meggondolják a közeljövőben, hogy mikor és hol vetik be Ronald McDonaldot, nehogy ezzel is pánikot keltsenek. 

Rovatok