Index Vakbarát Hírportál

Halott csecsemőt találtak a Qatar Airways egyik járatán

2016. október 11., kedd 22:26

Egy újszülött holttestére bukkantak a Qatar Airways egyik járatán az indonéz főváros, Jakarta Soekarno-Hatta nemzetközi repülőterén, írja az MTI a helyi hatóságok által közölt információkra hivatkozva.

A koraszülött (öt-hét hónapos) baba vécépapírba csomagolt holttestét egy Dohából érkezett repülőgép illemhelyiségében fedezte fel egy takarító vasárnap este.  Azt még nem tudni, hogy a gyermeket a fedélzeten szülték meg, vagy felcsempészték a gépre.

A hatóságok egyelőre annyit árultak el, hogy egy női utast rendőri felügyelet alatt szállítottak kórházba, és ha majd az állapota megengedi, gyanúsítottként hallgatják ki, azt azonban nem közölték, hogy a nő és a gyermek között milyen kapcsolat van.

Egyelőre annyit tudni, hogy a nő egy indonéziai vendégmunkás. Katarban – Szaúd-Arábiához vagy Bahreinhez hasonlóan – sok indonéz vállal munkát, a nők általában bejárónőként dolgoznak, a külföldön megkeresett pénzt pedig hazaküldik a családjuknak.

Indonéziában egyébként az abortusz illegális, kivéve azokban az esetekben, amikor az anya élete múlik rajta. A nemi erőszak vagy a fejlődési rendellenességek bizonyos eseteiben szintén megengedett a terhességmegszakítás, de csak a magzat hathetes koráig. A hajadon nőkön azonban a legtöbb orvos nem hajlandó elvégezni az abortuszt az országban, ezért néhány jogvédő csoport már többször felszólította a kormányt, hogy módosítsa az abortusztörvényt.

Rovatok