Index Vakbarát Hírportál

Betört egy nagy fehér cápa a búvár ketrecébe

2016. október 14., péntek 09:49

Sikerült élve, sértetlenül kijutnia a búvárnak a cápamegfigyelő ketrecből, miután a cápa véletlenül betört mellé, a rácsok mögé - írja a Telegraph. A félelmetes guadalupe-szigeteki (Mexikó) esetet videóra vették.

Először egy nagy tonhaldarabot kötélen csaliként lengettek be a cápának, hogy közelebb jöjjön, közben a búvár a biztonságosnak hitt ketrecben kamerázta az etetést. Aztán egyszer csak a cápának valahogy sikerült bejutnia a rácsok mögé.

A hajón lévő emberek pánikba estek, "valaki van a ketrecben? Van valaki a ketrecben!" - hallatszik a kiáltás a videón. Próbáltak segíteni a búvárnak kijutni a ketrecből, másodpercek alatt kinyitják a tetejét, amin a vérző cápa dugta ki a fejét. Aztán visszament a vízbe, kievickélt a ketrecből, és elúszott. Kicsivel később a búvár is megjelenik, kiadja a kameráját, és jelzi, hogy nincs baja, minden rendben van. 

A videót készítő férfi azt írta az esetről, hogy bár úgy tűnhet, hogy egy agresszív cápa direkt, támadóan akart bejutni a ketrecbe, hogy bántsa a búvárt, nem ez volt a helyzet.

"Valójában az történt, hogy ahogy a csaliért úszott, véletlenül nekiütközött a ketrecnek, összezavarodott, és nem tudott visszaúszni, ezért előre akart menni, ezért áttörte a ketrec vas rácsát, és beúszott rajta" - írta. 

A búvár nagyon tapasztalt szakember volt, teljesen nyugodt maradt, amikor a cápa bejutott hozzá a ketrecbe, majd mikor elúszott, szépen a felszínre jött.

A környéken a ketrecből való cápanézés szokványos turistalátványosságnak számít, de akik megnézik ezt a videót, nem biztos, hogy befizetnek majd rá.

Rovatok