Index Vakbarát Hírportál

Nem hitték el a fekete nőnek, hogy orvos

2016. október 14., péntek 18:51

Megbotránkoztató esetről számolt be vasárnap egy houstoni fekete orvos, Dr. Tamika Cross a Facebookon. A nő a Delta Airlines egyik járatán utazott, mikor az egyik utas rosszul lett, hiába akart azonban segíteni neki, állítása szerint a légiutas-kísérő nem hitte el neki, hogy orvos.

Cross azt írja, a két sorral előtte ülő nő egyszer csak segítségért kezdett el kiáltozni, mert a férje elájult. Mivel senki más nem tett semmit, indult volna segíteni, amikor a légiutas-kísérő mindenkit megkért, nyugodjanak meg, a férfinak semmi baja. Pár perccel később azonban ismét nem reagált semmire, ekkor pedig már a személyzet is orvost akart keríteni.

Cross ekkor fel is tette a kezét, a légiutas-kísérő azonban lekezelően csak annyit mondott, valódi orvosokat keresnek és nincs idejük vele foglalkozni, esélyt sem adva arra, hogy elmagyarázza, ő tényleg szakember. A probléma azonban nem oldódott meg, így arra kérték az utasokat, hogy amennyiben valamelyikük orvos, az nyomja meg a feje feletti gombot. Crossnak azonban ezután sem hitték el, hogy orvos és olyan kérdésekkel bombázták, mint hogy hol vannak a papírjai, vagy hogy hol dolgozik.

Az igazán vérlázító dolog csak ezután következett, ugyanis miközben Cross a kérdésekre válaszolt, feltűnt a színen egy fehér férfi, aki szintén azt mondta, hogy orvos. Ekkor a légiutas-kísérő megköszönte a nőnek a fáradozását és azt mondta, a férfi majd segít nekik, holott papírokat ő sem mutatott, 10 perccel később ráadásul még a segítségét is kérték. 

Az ügy után a légiutas-kísérő többször elnézést kért Crosstól, aki azonban az általa leírtak szerint ennyivel nem fogja beérni. Az ügyben a Delta Airlines is megszólalt, ők azt mondták, felvették a kapcsolatot a doktorral és teljes kivizsgálást rendeltek el, mert ahogy fogalmaztak "a diszkrimináció semmilyen formában nem elfogadható".

Rovatok