Index Vakbarát Hírportál

"Vegyi baleset" miatt evakuáltak egy londoni repteret

2016. október 21., péntek 18:14 | aznap frissítve

26 embernek légzési nehézségei voltak, 2-en kórházba kerültek miután pénteken délután 4 körül egyelőre ismeretlen okból "vegyi baleset" történt a London-City repteren. Több, mint 200 utast kellett kiüríteni a főváros legkisebb repülőteréről, írja a Reuters.

A repteret este újra megnyitották, de a működés egyelőre nem zavartalan, a járatok megkavarodására kell számítani. 

Airport has now reopened. We thank passengers for their patience, access to terminal will be staggered & disruption to flights expected.

— London City Airport (@LondonCityAir) October 21, 2016

A kérdésre, hogy kizárható-e a terrortámadás a vészhelyzeten a tűzoltókkal együtt dolgozó rendőrség azt a választ adta, hogy egyelőre még nem tudják a baleset okát.

Több száz utasnak kellett kimenekülnie a London-City repülőtérről péntek délután, miután negyed 5 körül megszólaltak a tűzjelzők, írja a Standard. Az embereket a kifutópályára terelték, tájékoztatás híján azt azonban senki nem tudja, hogy pontosan mi a helyzet.

A reptér szóvivője megerősítette, hogy a terminált egy tűzriadó miatt kiürítették, de hozzátette, egyelőre még nem tudnak biztosat mondani. A londoni tűzoltóság szóvivője azt mondta, három tűzoltóautót küldtek a helyszínre.

Rovatok