Index Vakbarát Hírportál

Ne higgye el, hogy Ausztriában felmentettek egy kisfiúkat erőszakoló migránst

2016. október 25., kedd 14:08 | aznap frissítve

Több magyar újság is megírta az elmúlt napokban, hogy Ausztriában felfüggesztette a bíróság annak az iraki férfinak a büntetését, aki a vád szerint megerőszakolt egy kisfiút egy Bécs melletti uszodában tavaly decemberben. Pontosabban a magyar sajtó egyszerűen felmentésről, vagy megúszásról írt. Volt, aki az Express brit bulvárlap cikkére hivatkozott, más a Local osztrák kiadására.

Csakhogy a dolog nem ennyire egyszerű. Az expresses link azt írja, hogy a férfit hat évre elítélték, de aztán elfogadták a védőügyvéd indítványát új bizonyítási eljárásra, mert nem világos az ügyben, hogy a férfi értette-e, hogy tiltakozik a fiú. A Local pontosabban fogalmaz, azt írja, azért kell új eljárás, mert az elsőfokú bíróságnak meg kellett volna bizonyosodnia arról, hogy a férfi vajon azt hitte-e, hogy a fiú beleegyezik az aktusba, és hogy a vádlottnak szándékában állt-e a fiú akarata ellen cselekedni.

Ez azért nem mindegy, mert vagy "csak" szexuális abúzusért (visszaélésért, molesztálásért) ítélik majd el, vagy szexuális erőszakért is. Azt senki nem állítja, hogy ártatlan a vádlott, sem azt, hogy megúszta az ügyet. Az persze igaz, hogy a józan ésszel teljesen szembemegy a feltételezés, hogy a kisfiú bármilyen módon beleegyezett volna bármibe is.

A 20 éves elkövető az új eljárás alatt is őrizetben marad.

Rovatok