Index Vakbarát Hírportál

Isten rászólt Dutertére, hogy ne káromkodjon

2016. október 28., péntek 12:49

A Fülöp-szigeteki elnök azt állítja, hogy rászólt az Isten, ezért úgy döntött, hogy leszokik a káromkodásról.

Néztem az eget idefelé jövet. Egy hang azt mondta, hogy ha nem hagyod abba, a földre taszítom ezt a repülőgépet. Kérdeztem, hogy ki beszél. Természetesen Isten volt. Így mondtam Istennek, hogy nem beszélek többé durván és nem szitkozódom

- mesélte Rodrigo Duterte elnök csütörtök este Manilában a sajtó képviselői előtt, miután hazarepült Japánból, ahol háromnapos hivatalos látogatást tett.

A június 30-án hivatalba lépett elnök eddig szívesen használt trágár kifejezéseket a nyilvánosság előtt. Egyik kedvenc szavajárása a putang ina, amely filippínó nyelven kurafit jelent. Ezt a jelzőt használta már Barack Obama amerikai elnökre, Philip Goldbergre, az Egyesült Államok Fülöp-szigeteki nagykövetére, sőt Ferenc pápára is. Duterte ezenkívül számtalanszor a pokolba küldte és képmutatónak nevezte Washingtont, amiért bírálni merte az általa meghirdetett és már több ezer halálos áldozatot követelő drogháborút.

A Fülöp-szigeteki államfő nemrég az Európai Unió ellen is kifakadt, amely szerinte a tisztítótűzre való, az ENSZ-t pedig haszontalan szervezetnek minősítette.

Rovatok