Index Vakbarát Hírportál

Öngyilkos lett egy állandóan szekált ráktúlélő kislány Ohióban

2016. november 1., kedd 21:11

Öngyilkosságot követett el az Egyesült Államokban, Ohióban egy 11 éves lány, aki kisgyerek korában túlélte a rákot. Bethany Thompson mindössze 3 éves volt 2008-ban, amikor agydaganattal diagnosztizálták. A tumort műtéttel eltávolították, a gyerek sugárkezelést is kapott, és meggyógyult, de az arcán nyomot hagyott a műtét során elszenvedett idegkárosodás.

A Time cikke szerint a hatodikos kislányt hosszú ideje kíméletlenül szekálta néhány iskolatársa, egy fiúkból álló csoport. Többek között azzal csúfolták, hogy torz a mosolya.

Bethany Thompson október 19-én halt meg. Aznap hazafelé az iskolabuszon elárulta a legjobb barátjának, hogy mire készül. Mire a másik gyerek szólni tudott egy felnőttnek, már késő volt. A kislány a családi otthonban tartott fegyverrel végzett magával. Az édesanyja, Wendy Feucht talált rá.

Az anya szerint a külseje csak egy volt a sok dolog között, amikkel csúfolták. Az iskola tudott róla, hogy mi folyik. Próbáltak is tenni ellene. Megoldották, hogy ne legyen a kislánynak sok közös órája a zaklatóival, és úgy tűnt, egy kicsit javult is ettől a helyzet, de teljesen nem sikerült elkülöníteni őket, az egyik szekáló órarendjével maradt átfedés.

Bethany Thompson édesanyja úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé áll a tragédiával, mert szeretné felhívni a figyelmet az iskolai zaklatás jelenségére.

Kihez lehet fordulni segítségért?

A 116 111-es telefonszámon éjjel-nappal lehet hívni a Kék Vonal lelkisegély-vonalat. A hívás ingyenes, és annak sem kell félnie, aki nem akarja, hogy a szülei megtudják, hogy telefonált. A hívó telefonszámláján nincs nyoma a hívásnak.

Rovatok