Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc egy kikötőben luxusjachtozott Pharaonnal

2016. november 2., szerda 19:08

Idén júliusban a horvát partoknál nyaraló Mészáros Lőrincről, Felcsút polgármesteréről közölt felvételeket a Magyar Narancs. A lap birtokába jutott, Zadar közelében készült videón például a gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó egy fehér luxusjacht fedélzetére száll fel egy fekete gumicsónakból.

A lap most egy annál is szebb érdekességre mutat rá: éppen azon a napon, abban a kikötőben egy másik luxusjacht is kikötött. Az pedig azé a Ghaith Pharaoné, akiről az elmúlt napokban többször is szó esett, leginkább úgy, hogy ő az az Oszama bin Ladennel is üzletelő, Interpol körözési listán szereplő milliárdos, aki cégén keresztül Orbán házával szemben szerzett ingatlant nemrég, illetve Orbán vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető üzleti köröktől vásárol be budapesti luxusingatlanokból.

A lap utánanézett, Pharaon az elmúlt három évben nem járt jachtjával ebben az adriai kikötőben, idén augusztusban azonban éppen azon a napon tette, amikor Mészáros Lőrinc is abban a kikötőben parkolt egy luxusjachttal.

Ez alapján úgy tűnik, az éjszakát mindkét "vállalkozó" Splitben töltötte, de Mészáros Lőrinc nem volt hajlandó válaszolni a Magyar Narancsnak a kérdésre, hogy találkozott-e Pharaonnal.

Pharaonnal kapcsolatban Orbán is megszólalt a parlamentben. Azt mondta, hogy "a szóban forgó úr" letelepedésének nemzetbiztonsági kockázatát megvizsgálta a magyar hatóság, és nem talált ilyet. Szerinte ez az egész "egy amerikai titkosszolgálati játszma" lehet, ugyanis egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást Ghaith Pharaon beutazásával kapcsolatban.

Rovatok