Index Vakbarát Hírportál

Tengerbe zuhant egy orosz MiG-29-es a Földközi-tengeren

2016. november 14., hétfő 19:38

Szerencsétlenséget szenvedett egy orosz MiG-29-es vadászgép hétfőn miközben a leszálláshoz megközelítette a Földközi-tengeren lévő Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozót – jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a moszkvai védelmi tárcára hivatkozva. A pilóta időben katapultált, nem sebesült meg és azóta már kimentették a tengerből – írja az MTI. 

Az orosz minisztérium közleményéből kiderül, hogy a vadászrepülőgép gyakorló repülést hajtott végre, a balesetet pedig műszaki hiba okozta. A vadászgép néhány kilométerrel az Admiral Kuznyecovtól zuhant a tengerbe. A minisztérium hangsúlyozta, hogy az incidens nem lesz kihatással a repülésekre, a Földközi-tengeren tartózkodó orosz flottakötelék a korábbi tervek szerint folytatja tevékenységét.

Korábban olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint a szíriai partok közelébe érkezett Admiral Kuznyecov fedélzeti repülőgépei gyakorló repüléseket indítottak, hogy összehangolják tevékenységüket az egyik part menti szíriai légitámaszponttal. Múlt heti információk szerint az Admiral Kuznyecov mellett a Pjotr Velikij atommeghajtású rakétahordozóról is csapást készülnek mérni a napokban az Iszlám állam állásaira Aleppó mellett. Az orosz és szíriai légierő már negyedik hete nem bombázott az észak-szíriai városban.

Rovatok