Index Vakbarát Hírportál

A Fülöp-szigetek örömmel zuhan Putyin karjaiba

2016. november 20., vasárnap 15:54 | aznap frissítve

Először találkozott Putyinnal a Fülöp-szigetek elnöke májusi megválasztása óta. Duterte egy kétoldalú találkozón Limában  szidta a Nyugat "erőszakosságát" és "képmutatását", valamint az Egyesült Államok "megbízhatatlanságát".

"Engem mindig úgy azonosítottak, mint aki a nyugati világhoz tartozik. Jó is volt oda tartozni, amíg ez tartott. De az utóbbi időben azt láttam, hogy a nyugatiak erőszakoskodnak a kis országokkal. És ezen kívül is nagyon sok mindenben képmutatók" - jelentette ki.

Putyin cserébe dicsérte az országában drogellenes háború ürügyén ezreket kivégeztető Dutertét. Szerinte az elnök a megválasztása óta eltelt tövid időben máris rengeteget tett az Oroszország és a Fülöp-szigetek közötti bizalom erősödéséért.

Duterte nem csak a véres leszámolásokról lett ismert, hanem hogy trágár nyilatkozatokban rohant ki a jogállamiság erényeire figyelmeztető nyugati hatalmak ellen.

Olvastam az Európai Uniós elítélő nyilatkozatát. Azt mondom erre: Basszátok meg! Ezt az egészet csak azért csináljátok, mert vezekelni akartok bűneitekért. - üzente az EU-nak, Obamát egy másik alkalommal az anyjába küldte.

 Duterte egyébként örömmel üdvözölte Trump megválasztását.

Rovatok