Index Vakbarát Hírportál

Halott hegymászókat találtak a Fogarasi-havasokban

2016. november 20., vasárnap 12:04

Férfi holtestére bukkantak a Fogarasi-havasokban, a Freastra Mică nevű helyen - írta a Transindex.ro. Ciprian Aldea csendőrségi szóvivő szerint a holttestet a Fereastra Mică nevű helyen találták meg. Vaásrnap aztán egy újabb holttestet is megtalálták, és az azonosítás után kiderült, hogy a múlt héten eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpár holttesteit találták meg.

Ugyan a holttestek hivatalos azonosítása még hátra van, minden bizonnyal ők azok. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hó alatt szombaton megtalált megfagyott férfi ruhájában iratokat is találták, a 34 éves gyergyószentmiklósi hegymászó iratait.  A másik férfi holttestét ugyanabban a térségben találták meg vasárnap délelőtt. 

A két férfi a múlt szombaton indult el túrázni, céljuk a Moldoveanu-csúcs volt. A múlt vasárnap azonban az idő viharosra fordult, erős szél és havazás kezdődött. Miután a családtagok egyikükkel sem tudták felvenni a kapcsolatot, segítséget kértek.

A testvérpárt hétfő reggel óta keresték, autójukat Felsőszombatfalván (Sâmbăta de Sus) találták meg. A keresést nehezítette, hogy a Fogarasi-havasokban az egy métert is meghaladja a hótakaró vastagsága és kettesfokozatú lavinaveszély van érvényben. 

Rovatok