Index Vakbarát Hírportál

Már 146 halottja van az indiai vonatbalesetnek

2016. november 21., hétfő 12:11

146-ra emelkedett a halottak száma a vonatbaleset nyomán az indiai Kanpur közelében – írta az AP. A helyi idő szerint vasárnap hajnalban történt tragédia helyszínén azonban még újabb áldozatok kerülhetnek elő, bár a kutatási munkálatok lassan befejeződnek. 226 ember sérült meg, köztük 76 súlyosan.

A naponta 22 millió embert szállító, így világelső indiai vasúton nem szokatlan módon nagyon sokan utaztak jegy nélkül – eddig 116 áldozatot azonosítottak –így egyelőre nem lehet tudni, pontosan mennyien is voltak a szerelvényen, amelynek 14 vagonja tisztázatlan okokból kisiklott, olyan erővel, hogy a vagonok egy része egymásra gyűrődött fel. A gyanú szerint sínhiba okozta a tragédiát.

Indiában évente 15 ezren halnak meg vasúti balesetekben. A legnagyobb tragédia 1981-ben történt, amikor egy egész szerelvény zuhant a Bagmati folyóba Észak-Indiában, becslések szerint 500-800 embert megölve – bár a hivatalos adatok kevesebbről, 250 halottól szólnak. A BBC összeállítása szerint:

 Az indiai kormány tavaly arról döntött, hogy a következő öt évben 137 milliárd dollárt költ el a 115 ezer kilométeres vasúthálózat korszerűsítésére.

Rovatok