Index Vakbarát Hírportál

Egész életében börtönben marad a homoszexuális sorozatgyilkos séf

2016. november 25., péntek 15:57 | aznap frissítve

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 41 éves Stephen Portot, mert elkábított, megerőszakolt és meggyilkolt Londonban négy fiatal férfit, akiket melegrandioldalakon szedett fel - írja a CNN. 

Áldozatai a 23 éves Anthony Walgate, a 21 éves Gabriel Kovari és Daniel Whitworth, és a 25 éves Jack Taylor voltak. 2014 júniusa és 2015 szeptembere között követte el a gyilkosságokat. Halálukat a GHB nevű drog gyilkos dózisa okozta.

Ezeken kívül bűnösnek találták még hét olyan esetben, amikor ginával (GHB) elkábította, és megerőszakolta áldozatait. A Scotland Yard szerint lehet még több áldozat is, újravizsgálnak 58 halálesetet, amik ehhez a droghoz köthetőek, és eddig felderítetlenek.

Port azt vallotta a bíróságon, hogy azért követte el a gyilkosságokat, hogy kielégítse azt a vágyát, hogy eszméletlen állapotban lévő, fiatal férfiakkal szexel, és mert élvezte, hogy istent játszik.

A gyilkost 2014 júniusában, az első gyilkosság után elkapta a rendőrség, de csak azzal vádolták meg, hogy hamisan állította, hogy nem ismeri az áldozatot. Emiatt nyolc hónap börtönre ítélték, és miután kiengedték, megölte a két másik fiatalembert, aztán megint börtönbe került, és a negyedik áldozatot akkor ölte meg, amikor újfent kiengedték a börtönből. 

A bíró az ítéletben elmondta, hogy az amúgy chefként dolgozó gyilkos egy gonosz szörnyszülött, aki két gyilkosságot is öngyilkosságnak akart álcázni.

Az egyik 21 éves áldozat a magyar származású Kővári Gábriel volt, aki Szlovákiában született, és azért hagyta el azt az országot, mert szerinte ott az emberek túl konzervatívak és intoleránsak. Ő egy darabig Port lakásában lakott, mert megengedte neki, hogy a kanapéján aludjon ingyen. Barátainak azt mondta, hogy nem akart Porttal lefeküdni, és úgy jellemezte őt, hogy "eléggé másmilyen". Gábriel holttestét a kelet-londoni Barking városrészben, Port lakásától 500 méterre találta meg egy kutyasétáltató.

 

Rovatok