Index Vakbarát Hírportál

Bűnözős adventi naptárat készített az Europol

2016. december 1., csütörtök 18:18

Naponta egy-egy körözött bűnöző képét teszi közzé adventi naptárában az Európai Rendőri Hivatal (Europol), hogy ezzel is segítse elfogásukat - írja az MTI. Az első kép csütörtökön került ki a szervezet honlapjára, Facebook- és Twitter-oldalára.

It’s the most wonderful time of the year ** *to lock up these #EU #MostWanted criminals. Help us make Europe safer! https://t.co/ym3aDMH1Mt pic.twitter.com/VhpVT40ldZ

— Europol (@Europol) November 30, 2016

Az EU Most Wanted című naptárban szereplő bűnözőket már elítélték gyilkosságok, rablások, terrorcselekmények vagy illegális drogkereskedelem miatt, de megszöktek az igazságszolgáltatás elől.

A 60 éves Tibor Foco osztrák gyilkos fotójával nyílt meg a naptár csütörtökön, ő egy prostituáltat ölt meg 1986-ban. Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, de 1995-ben megszökött a börtönből.

Die österreichische Polizei sucht diesen gefährlichen Verbrecher. Hilf auch du mit, ihn festzunehmen *** https://t.co/iCwa2HCfrf pic.twitter.com/jMIsktx087

— Europol (@Europol) December 1, 2016

Mióta januárban elindult a szervezet körözött bűnözőket listázó honlapja, 24 elkövetőt sikerült elkapni, közülük kilencet közvetlenül a honlap vagy a közösségi oldalak felhasználóinak segítségével.

Azt remélik, szép karácsonyi ajándékot adhatnak az állampolgároknak azzal, hogy újabb szökött bűnözőket kapnak el.

Rovatok