Index Vakbarát Hírportál

Prefektusa bírságolt meg egy erdélyi magyar polgármestert

2016. december 5., hétfő 17:20

A román kormányt képviselő prefektus hétfőn megpróbált behajtani egy tízezer lejes (700 ezer forint) bírságot Sepsiszentgyörgy polgármesteren, amit azért rótt ki, mert a polgármesteri hivatal 2015 októberében késlekedett az ingatlan-visszaigénylések elbírálásával. 

A bírság hírét maga polgármester hozta nyilvánosságra (mi a Transindexen olvastuk), aki hatósági túlkapásnak minősítette a történteket, hiszen ő a bírságról kiállított jegyzőkönyvet megfellebbezte a bíróságon, és amíg a perben nem születik jogerős ítélet, a bírság nem hajtható be.

Antal Árpád úgy vélte: rosszhiszeműen jártak el vele szemben, hiszen a visszaszolgáltatás folyamata mindenütt akadozik az országban, de tudomása szerint ő az egyetlen polgármester, akit erre hivatkozva megbírságoltak. A magyar polgármester szerint a prefektust Gabriel Oprea belügyminiszter utasíthatta a büntetésre, méghozzá bosszúból. Antal Árpád volt az ugyanis, aki megakadályozta, hogy román veteránok román zászlót tűzzenek ki a sepsiszentgyörgyi városháza tornyára a román hadsereg 1944-es városba való bevonulásának emlékére.

A december 11-i romániai választások előtt egyébként mind magyar, mind román oldalon felbuzogtak a nagynemzeti érzelmek:

Rovatok