Index Vakbarát Hírportál

16 halott egy szomáliai robbantásban

2016. december 11., vasárnap 07:41 | aznap frissítve

Levegőbe röpítette magát és autóját egy dzsihadista öngyilkos merénylő a szomáliai főváros legnagyobb kikötőjénél vasárnap. Legalább 16-an életüket vesztették, és 48-an megsebesültek - írja a Guardian Abdikadir Abdirahman Adem, a mogadishui mentők főnökének nyilatkozatára hivatkozva. 

A támadás a kikötő bejáratánál történt, a kapunál éppen hosszú sorok kígyóztak, amikor a az autó felrobbant, így az áldozatok száma akár tovább növekedhet, egyes híradások 29 halottról számolnak be. A helyszínen dolgozó Mohammed Husszein a robbantás után puskaropogást is hallott. A robbanást az egész városban lehetett hallani beszámolók szerint, a felszálló törmelékek és füst beborították az eget. 

Az al-Shabaab iszlamista csoport jelentkezett a robbantás elkövetőjeként. Az al-Shabaab felkelői eddig is számtalan véres merényletet követtek el Szomáliában. A terroristák célja, hogy kiűzzék az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntsék a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és rákényszerítsék az iszlám szélsőséges változatát a szomáliaiakra.

Rovatok