Index Vakbarát Hírportál

784 milliónyi arannyal léptek meg Franciaországban

2016. december 12., hétfő 14:18

Újabb elképesztő rablás történt hétfőn reggel Franciaországban, ezúttal három fegyveres rabolt ki egy páncélautót az A6-os autópályán, Lyontól nem messze, írja a francia Local. A három férfi 70 kiló aranyat zsákmányolt, melynek értéke forintba átszámítva nagyjából 784 millió.

Habár a rendőrök sok adatot nem közöltek, az már most világosan látszik, hogy az elkövetők profik voltak és előre kitervelték a rablást. A rendőrség közleménye szerint a két kocsival érkező rablók a páncélautó útját akkor vágták el, amikor az autópályáról lekanyarodott egy ipari telek felé. Átpakolták az aranyat a saját autójukba, a két őrt bezárták a páncélautó rakterébe, az otthagyott kocsijukat pedig felgyújtották. 

A rablók autója teljesen kiégett, a tűz pedig átterjedt több a közelben álló autóra is. A rendőrök még azelőtt kiérkeztek, hogy a tűz átterjedhetett volna a páncélautóra, így a két őrt sikerült épségben kiszabadítani. Az elkövetőket jelenleg is nagy erőkkel keresik.

Un fourgon braqué près de #Lyon 70 kg d’or volés, quatre malfaiteurs en fuite #Dardilly https://t.co/NDrQ7CFL9R pic.twitter.com/tUbncKfjcb

— Le Progrès de Lyon (@leprogreslyon) 2016. december 12.

Nem ez az első hasonló kaliberű rablás Franciaországban az elmúlt időszakban. November végén egy katari testvérpárt raboltak ki az A1-es autópálya párizsi szakaszán, akkor több mint 1,5 milliárd forintot ért a zsákmány.

Rovatok