Index Vakbarát Hírportál

120 embert állítottak elő italozás és bulizás miatt Iránban

2016. december 15., csütörtök 15:30

Az iráni rendőrség 120 embert állított elő alkoholfogyasztás és bulizás miatt egy teheráni kávéházban tartott razzián - közölte az MTI. A hatóságok az engedélyezetlen partik ellen idén indított kampányuk részeként vették őrizetbe a férfiakat és nőket, akik közül tizenöten erősen felöntöttek a garatra. A rendőrség 15 üveg alkoholt kobozott el. A kávézóban őrizetbe vett bulizók között két énekes is volt, akik nem rendelkeztek engedéllyel az ottani előadáshoz.

Legutóbb júniusban volt példa hasonlóan nagyszabású rajtaütésre, akkor 132 embert állítottak elő az iráni főváros egyik külvárosi éttermében.

Iránban az 1979-es iszlám forradalom óta érvényben lévő törvények tiltják az alkoholfogyasztást a muszlim vallásúak számára. Ugyancsak tilos az ellenkező nemmel táncolni, kivéve ha családtagról van szó, a nőkre pedig szigorú öltözködési szabályok vonatkoznak, köztük a fejkendő viselete.

Tavasszal harminc fiatalt ítéltek egyenként 99 ostorcsapásra, mert részt vettek egy ünnepségen Irán északi részén, ahol alkoholt is felszolgáltak.

Rovatok