Index Vakbarát Hírportál

Börtönre ítélték a román boszorkánykat

2016. december 15., csütörtök 23:44

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bukaresti ítélőtábla a magukat boszorkánynak nevező Roxana Lidert és Rada Mincăt, írta a transindex.ro.

A nők magukat "tisztánlátóként" és "boszorkányként" hirdették, a sajtót figyelve pedig olyan közéleti szereplőket kerestek fel, akik a híradások alapján nehézségekkel küszködtek. A két boszorkány sokukat meggyőzte, hogy a bajokat más celebek okozzák. Mindez nem igényelt részükről mágikus tisztánlátást, a sajtóból tájékozódva nézték ki, hogy ki kivel van konfliktusban.

Arról is meggyőzték áldozataikat, hogy varázslatokkal le tudják venni róluk a rontást, ehhez pedig személyes tárgyakat kértek, ruhát, babát, kést, ikonokat, mézet. Idővel aztán egyre értékesebb tárgyakat kértek, ékszereket, autót, pénzt.

Ezzel a módszerrel a két nő többek közt egy Porschét, ingatlanokat és jelentős pénzt csalt ki a népszerű román énekesnőtől Oana Zăvoranutól, később pedig tovább zsarolták és fenyegették.

A román boszorkányok három évet kaptak, nem volt olyan szerencséjük, mint Anushavannak, a Magyar Mágusszövetség főmágusának, aki hasonló bizniszben utazott, de akit végül felmentett a bíróság.

Rovatok