Index Vakbarát Hírportál

Földhöz vágták a venezuelai külügyminiszter asszonyt

2016. december 15., csütörtök 06:12

Azt állítja az egyre mélyebb nyomorba süllyedő Venezuela elnöke, hogy a Dél-amerikai Közös Piac (Mercosur) Bueno Aires-i ülésére igyekvő külügyminiszterét nem engedték a terembe, mi több, földhöz vágták a biztonságiak. Nicolás Maduro szerint Delcy Rodríguez súlyosan megsérült, és eltört a kulcscsontja, írja az MTI.

A felvételek szerint egy kis dulakodás és szóváltás volt, más inzultus nem. Ha nagyon ráér, nézze meg. A leghevesebben 1:42-nél kiabálnak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a venezuelai külügyminiszternek az égvilágon semmi keresnivalója nem volt a Mercosur ülésén, az ország tagságát ugyanis két héttel ezelőtt felfüggesztették. Nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk: az eset egy jól felépített provokáció volt.

Delcy Rodríguez végül bejutott az üres ülésterembe, sőt találkozhatott az argentin külügyminiszterrel is. Jól elbeszéltek egymás mellett, más nem történt.

A Mercosur-tagság felfüggesztésének indoklása szerint a kommunizmusba hajló Venezuela nem teljesítette a tagsági követelményeket, nem ültette át jogrendjébe az emberi jogokról, gazdasági vagy bevándorlási szabályokról hozott alapvető csoportszabályokat. Venezuela éppen egy katasztrofális pénzreformot él át.

Rovatok