Index Vakbarát Hírportál

Hazudott a muszlim lány a zaklatásáról

2016. december 15., csütörtök 21:03 | aznap frissítve

Csak kitalálta a történetet a zaklatásáról az a 18 éves muszlim lány, aki azt állította, Trump-szavazók támadtak rá a New York-i metró aluljárójában december elsején, mert fátylat (hidzsábot) viselt - írja a BBC. A lányt letartóztatták hamis vádak és hamis tanúzás miatt, akár két évre is börtönbe kerülhet.

Yasmin Seweid azt állította a rendőrségen, három férfi terroristának nevezte, akik azt mondták neki, hogy tűnjön el az országukból, és hogy "vegye le a kibaszott hidzsábot a fejéről".  Azt is mondta, hogy le akarták tépni a fejéről a kendőt, és hogy egy járókelő sem segített rajta. "Megszakad a szívem, hogy ennyi ember nem tett semmit, amikor látta, hogy ezek az undorító disznók szavakkal és tettekkel bántalmaznak" - írta ki a Facebookjára. Még azt is elmesélte a rendőröknek, hogy az egyik férfi megfogta a táskáját, és elszakította a pántját. 

A lány a támadás után nem sokkal még el is tűnt, a rendőrség kereste, egy nappal később találták meg. 

A rendőröknek az lett gyanús, hogy nem találtak se szemtanút, se egy használható videót az esetről. A lány később bevallotta, hogy hazudott, és valójában szórakozni volt azon az estén, és azért találta ki a támadásról szóló történetet, hogy a szülei ne tudják meg, hogy alkoholt ivott.

Szerdán tartóztatták le Seweidet, és a bíróságon már leborotvált hajjal jelent meg, mert a szülei azzal büntették meg, hogy le kellett vágnia a haját. 

.

Rovatok