Index Vakbarát Hírportál

Patkányok és poloskák a francia börtönben

2016. december 15., csütörtök 14:17

Egy Párizs közeli börtön embertelen körülményeiről számolt be egy független francia civil szervezet: legalább kétszeres túlzsúfoltság, patkányok, ágyi poloskák, írja a local.fr.

Az ellenőrök megállapították, hogy a börtön nagy részén háromszor annyi rabot tartottak egy adott négyzetméteren egy rab helyett. A túlzsúfoltság pedig katasztrofális higiéniai körülményekkel párosult, megsértve ezzel az Európai Emberi Jogi Bíróság ide vonatkozó kritériumait. A jelentés szerint mindez veszélyezteti a rabok és az őrök egészségét is.

Kiemelték az erőszakosságot is, ami nem csak a rabok között volt gyakori, hanem az őrök és rabok között is. Az AFP hírügynökség látott egy vizsgálati dokumentumot, amelyben rabok beszélnek arról, hogy elárasztotta a cellákat az ágyi poloska, minden nap arra kelnek, hogy az arcukon, lábukon, hátukon csípésnyomok vannak.

A francia börtönök általában küzdenek a túlzsúfoltság problémájával, idén nyáron közel 69 ezer rabot tartottak fogva 58 ezer helyen. A kormány bejelentette, hogy jelentős építési programba kezdenek.

Rovatok