Index Vakbarát Hírportál

Két évvel hamarabb szabadul a nemi erőszakért elítélt volt izraeli államfő

2016. december 18., vasárnap 17:44

Öt évvel azután, hogy nemi erőszakért börtönbe került, szabadon engedik Móse Kacav volt izraeli elnököt, írja a BBC. A 71 éves férfi a héten mehet haza, addig még fellebbezhetnek a döntés ellen.

Kacav 2007-ben mondott le az elnöki posztról, miután megvádolták, hogy még az 1990-es években miniszterként megerőszakolta egy volt beosztottját, államfőként pedig két nőt is molesztált. Eredetileg hét év börtönt kapott 2011-ben, ebből ötöt kellett leülnie.

A kegyelmi bizottság vasárnap fogadta el a férfi kegyelmi kérvényét, miután korábban kétszer is elutasította azt. Most azért engedték el, mert Kacav bocsánatot kért, és azt mondta, megérti áldozatainak érzéseit.

Szabadlábra helyezésnek feltétele, hogy naponta részt kell vennie bibliaórákon, hetente el kell járnia egy vallásos terápiacsoportba, hetente részt kell vennie szociálpszichológiai kezeléseken, tilos rágalmaznia áldozatait, nem nyilatkozhat a médiának és más se beszélhet a nevében, valamint soha többé nem dolgozhat női beosztottakkal, írja az MTI.

Rovatok