Index Vakbarát Hírportál

Megöltek egy kanadai turistát, aztán túszokat ejtettek egy jordániai várban

2016. december 18., vasárnap 16:31 | aznap frissítve

Néhány órára tizennégy turista csapdába esett a jordániai Karak várában, ahol menekülő fegyveresek ejtették őket túszul, miután kilenc másik emberrel, közük egy kanadai kirándulóval is végeztek. Estére azonban a jordán biztonsági erők megrohamozták a várat, és kiszabadították a túszokat - írja a Reuters.

A támadók a nap folyamán több lövöldözést elkövettek a városban, ezekben összesen kilenc ember halt meg. A kanadai turistán kívül három további civil és öt rendőr vesztette életét.

A támadók először járőröző rendőrökre nyitottak tüzet autójukból a dél-jordániai Karak városában, majd pedig a középkori vár környékén. A fegyveresek egy része a várba húzódott vissza, amit körbevettek a különleges erőkkel megerősített rendőrök. 

A fegyveresek jelentések szerint tizennégy túszt ejtettek, de az esti órákban a biztonsági erők megrohamozták a várat, és kiszabadították őket.

Hani al-Mulki, Jordánia ideiglenes kormányfője terroristáknak nevezte az ismeretlen támadókat, bár közelebbit még nem tudni a cselekmlény indíttatásáról.

A 170 ezer lakosú Karak városa népszerű turistacélpont, a vár a 12. században épült.

Rovatok