Index Vakbarát Hírportál

Blokkolják a legbiztonságosabb titkoscsetet Egyiptomban

2016. december 20., kedd 22:03 | aznap frissítve

Egyiptomban központilag blokkolják a feltörhetetlennek tartott titkos üzenettovábbító appot, írta a Vocative. Ez az első eset, hogy egy ország megpróbálja kiiktatni ezt az appot. 

Egyiptomban viszont nem az első eset, hogy az internet szabadságát korlátozzák. Szeptemberben nyolc órára lekapcsolták a netet a Sinai félsziget egyiptomi részén. Korábban pedig országosan korlátozták a Skype-ot, a Vibert és a Whatsappot. 

Az egyiptomi felhasználók a Twitteren jelentették be, hogy országuk IP-címeiről nem működik a szolgáltatás. A Signalt fejlesztő nonprofit csapat, az Open Whisper System a Twitteren jelentette be, hogy dolgozik a cenzúra megkerülését lehetővé tevő megoldáson.

A Signalt tartják egyébként a legbiztonságosabb titkosított kommunikációs appnak: minden egyes készülék, amelyre telepítik, saját tikosítókulcsot kap, így a két készülék közt járó üzenetet hiába is hallgatják le, a derék titkosszolga csak egy rakás értelmezhetetlen karaktert kap. Az üzenetet maga a cég sem tudja dekódolni.

A Signalt ajánlja egyébként maga Edward Snowden is, aki jelenleg viszont moszkvai száműzetésben él, szóval neki is megvan a maga baja.

Rovatok