Index Vakbarát Hírportál

Földnek csapódott egy repülő Kolumbiában

2016. december 21., szerda 10:16

Az Aerosucre Colombia áruszállító Boeing 727-es repülőgépe a felszállás során nem tudott időben elemelkedni a Puerto Carreño repülőtér 1780 méter hosszú futópályájáról, majd a repülőtértől 10 mérföldre földnek csapódott - írja az Airportal.hu

A Bogotába tartó, 1975-ben gyártott Boeing 727-2J0F Adv. fedélzeten tartózkodó hat fős személyzetből egy ember élte túl a balesetet.

A repülőgép a későn történt elemelkedés után 3 perccel magasságot veszített, majd földnek csapódott 5 mérföldre a repülőtértől. A becsapódást követően kiégett.

Az interneten keringő videó feltehetően a repülőgép felszállását mutatja a futópálya végétől 95 méterre található, a reptér kerítése mellett futó útról, ahol többen is figyelték a felszállást.

Földnek csapódott egy repülő Kolumbiában #1

Az interneten már korábban is felbukkantak olyan videók, melyek a légitársaság 727-esének felszállását mutatják, mely nagyon alacsonyan húzott el a repülőtér kerítése felett. Egyelőre nincs megerősítve, hogy a videó a balesetkor készült, vagy egy korábbi felvételről van szó.

Rovatok