Index Vakbarát Hírportál

A Talibán robbantott egy afgán parlamenti képviselő házában

2016. december 22., csütörtök 15:07

A Talibán vállalta magára az afgán parlament egyik tagjának háza ellen elkövetett szerdai öngyilkos merényletet, amelyben öten meghaltak és többen megsebesültek - írja a Reuters. A robbanás után fegyveresek mentek be a házba.

A Talibán szóvivője elmondta, hogy a helmandi képviselők egy "fontos katonai megbeszélést" tartottak, amikor a támadásra sor került. Az afgán hatóságok közölték, hogy a rendőrség igyekszik kiüríteni a házat és a környéket. A fegyveresek nem hagyták el a házat, a helyi Tolo News értesülései szerint bentről még lövések és robbanások hangját lehetett hallani.

A hírügynökség egy hatósági forrásra hivatkozva azt írja, hogy a támadó Helmand régió egy képviselőjének, Mir Walinak a házában robbantott. Afganisztánon belül Helmand kiemelt szerepet tölt be ópiumtermelés szempontjából, amiből a Talibánnak sok bevétele származik. Helmand az utóbbi két évben egyre nagyobb mértékben került a felkelők befolyása alá.

A merényletben három biztonsági őr és két civil halt meg. Mir Wali sérüléseket szenvedett, viszont meghalt a fia, Hafiz Barakzai, aki szintén parlamenti képviselő volt. Kabulban az elmúlt időszakban gyakoriak voltak a hasonló robbantásos, vagy fegyverrel elkövetett támadások. 

Rovatok