Index Vakbarát Hírportál

Betontömböket állítottak fel Milánóban a berlini tragédia megelőzésére

2016. december 22., csütörtök 08:03

Tíz helyszínen emeltek utcai akadályt csütörtök reggelig Milánó belvárosában, hogy kizárják a berlinihez hasonló kamionos terroristatámadás lehetőségét - írja az MTI.

Az autósztrádák sávválasztóiként ismert, több méter hosszú beton terelőelemeket egymás mellett fektették le Milánó utcáin. Az egymilliós nagyváros legfrekventáltabb, többnyire gyalogosok által használt pontjairól van szó, ahol a mindennapokban és főleg most a karácsonyi ünnepek alatt több ezer helyi lakos és turista fordul meg.

Barikádokat emeltek a milánói dómtér szélére és a Sforza-kastélyhoz is.

Az intézkedést Alessandro Marangoni milánói prefektus rendelte el a Berlinben történt terrorista támadást követően. A kamiont vagy más nagyobb járművet feltartóztatni képes elemek mellett gépfegyveres katonákat és rendőröket is látni.

Milánóban novemberben emelték meg a város utcáinak biztonságát felügyelő katonák számát nyolcszázra, miután nőtt a városban élő latin-amerikai közösségek tagjai közötti erőszakos bűncselekmények száma.

Milánó hatóságai december 29-én közbiztonsági értekezletet tartanak Marco Minniti olasz belügyminiszter részvételével a szilveszteri utcai ünneplésekre készülve.

Rovatok