Index Vakbarát Hírportál

Zöldfülű rendőr lőtte le a terroristát

2016. december 23., péntek 14:51 | aznap frissítve

Bemutatjuk azt a hős olasz rendőrt, Luca Scatàt, aki péntek hajnalban Milánóban, egy igazoltatáson agyonlőtte Anis Amrit, aki a berlini karácsonyi vásáron hajtott bele a tömegbe egy kamionnal, ezzel 12 ember halálát okozva.

Amrit egy rutinellenőrzésen állították meg hajnal háromkor, de igazolvány helyett fegyvert vette elő, és vállon lőtte az egyik rendőrt, a 36 éves Cristian Moviót, aki a földre került. 29 éves társa, a kilenc hónapja szolgáló, próbaidős Luca Scatà ekkor előhúzta a szolgálati fegyverét, és két lövéssel végzett Amrival.

Luca Scatà  a siracusai  Canicattiniból származik, 1987. augusztus 24-én született. Képe azonnal bejárta a világsajtót, már van a Facebookon rajongói oldala is.  Az emberek követelik, hogy kapjon kitüntetést, és a világ hősének nevezik.  A rendőrök szülei rögtön nyilatkoztak arról, mennyire büszkék a fiukra. Az alábbi képen jobbra tőle a vállon lőtt kollégája látható:

Az olasz belügyminiszter ugyan először kicsit kiakadt azon, hogy az Amrit lelövő rendőrökről azonnal ennyi információ napvilágot látott, de aztán elismerően nyilatkozott. Azt mondta, hogy ezek a fiatal rendőrök csak a munkájukat végezték, de nagyon nagy szolgálatot tettek a közösségnek. A belügyminiszter hozzátette, Olaszország nagyon hálás nekik, és az olaszoknak így még boldogabb karácsonyuk lesz. 

Az olasz miniszterelnök azt nyilatkozta, Luca nagyon bátor, profi és ügyes rendőr. Matteo Renzi, volt miniszterelnök annyira elragadtatta magát, hogy kiírta a Facebookjára: az olasz rendőrök a világon a legjobbak. 

Rovatok