Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun 340 embert végzett ki 2011 óta

2016. december 29., csütörtök 12:20

A legújabb jelentések szerint Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője 2011-es hatalomba lépése óta 340 embert végeztetett ki – írja a CNN. A dél-koreai Nemzetbiztonsági Stratégiai Intézet csütörtökön hozott nyilvánosságra egy jelentést az észak-koreai vezető ötéves regnálásáról, amiben azt részletezi, hogy hogyan használja a hatalmának megerősítésére a kivégzéseket. 

A kivégzett emberek közül 140 fontos pozíciót töltött be a kormányban, a hadseregben, illetve az országot uraló Koreai Munkapártban. 

Az öt év alatt Kim Dzsongun ötször cserélte le védelmi miniszterét, míg apja 17 év alatt csupán háromszor, akik közül ketten idős korukban természetes halállal haltak meg.

Az egyébként hermetikusan elzárt országból nagyon nehezen jönnek ki információk, azonban a kiszivárgott kivégzések között volt, amikor Kim Jongdzsin oktatási tisztségviselőt rossz hozzáállására hivatkozva agyonlövette az év elején. Egy másik esetben védelmi miniszterét légvédelmi ágyúval lövette szét egy kisebb tömeg előtt, külön gondoskodva, hogy a férfi családja is végignézze a kivégzést. A rokonságát se nagyon kíméli, ha arról van szó. Amikor úgy gondolta, hogy nagybátyja puccsot akar elkövetni ellene, kutyákkal tépette szét. 

Ennek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy nincs nagyon ember körülötte, aki vissza merné fogni vagy mértékletességre intené a véres diktátort, aki sokak szerint még mindig alkalmasságát akarja bizonyítani, és ez motiválja abban, ennyire radikális módon kormányozza az országot. 

 

 

Rovatok