Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a berlini merénylő feltételezett társát

2016. december 29., csütörtök 15:36 | aznap frissítve

Elengedték a rendőrök azt a férfit, akit szerdán kaptak el, mert azt gyanították, hogy a berlini karácsonyi vásárban elkövetett kamionos merényletet elkövető Anis Amri társa volt a terrortámadásban - közölte az AFP. A 40 éves tunéziai férfit azért vették őrizetbe, mert telefonszáma szerepel Anis Amri mobiltelefonjában, és ellenőrzése során megállapították, hogy lehet köze a támadáshoz.

A nyomozás újabb megállapításai nem igazolták a gyanút - jelentette be csütörtökön a német szövetségi legfőbb ügyészség alapján az MTI.

Anis Amri ugyan röviddel a merénylet előtt egy titkosított üzenetküldő alkalmazással két üzenetet is elküldött egy cinkosának a támadáshoz használt kamionból, de kiderült, hogy az illető nem az őrizetbe vett férfi, akiről megállapították, hogy más vonatkozásban sincs köze az ügyhöz, ezért elengedték.

A támadásban 12 ember meghalt, 53 ember megsebesült. A feltételezett merénylő valószínűleg Hollandián keresztül Franciaországba, majd Olaszországba menekült. December 23-án Milánóban bukkant fel, ahol rendőrök tűzharcban megölték.

Rovatok