Index Vakbarát Hírportál

Óriási erőkkel keresik a lélekvesztőn eltűnt új-zélandi apát és lányát

2016. december 30., péntek 12:46

A hat éves Que Langson és papája, Alan december 17-én indultak vitorlázni egy 6,4 méteres katamaránnal – azóta nem hallott róluk senki. Az aggódó új-zélandi hatóságok most kiterjedt vízi és légi keresőakciót indítottak, hogy megtalálják őket – írja a Guardian.

A férfi Svájcban élő felesége még tavasszal megbízott egy ügynököt, hogy találja meg a kislányt, mivel el akar válni a férjétől és aggódik a gyerekelhelyezési vita kimenetele miatt. Ezért felmerült a gyanú, hogy Langdon esetleg Ausztráliába akar átjutni a hajócskával, hogy magánál tarthassa a kislányt.

Langdonék az indulás óta nem adtak hírt magukról, és más sem látta őket. Igaz, egy hasonló katamaránról többen beszámoltak az északi sziget keleti és nyugati oldalán is, így a keresés elsősorban ezekre a területekre koncentrálódik.

Egy a NZ Heraldnak nyilatkozó ismerősük kizártnak tartja, hogy a férfi veszélyeztetné a hozzá nagyon közel álló kislány életét azért, hogy magánál tarthassa. Szerinte Alan ismert és közkedvelt a környéken, és Fidzsi felé tarthatnak.

A hatóságoknak december 27-én jelentették az eltűnést. A férfi tapasztalt tengeri vitorlás, és a kislány is a tengeren töltötte élete javát a szüleivel, de a hatóságok most komolyan aggódnak értük. Az anya azonban, aki egy ideje már szeretne elválni a férjétől, bízik az apa képességeiben és a kislányban, még ha korábban egy a most eltűntnél több mint kétszer nagyobb katamaránnal hajóztak is.

A hajót eközben nem csak a parti, hanem már a nemzetközi vizeken is keresik. A helyi rendőrség az Interpollal is felvette a kapcsolatot arra az esetre, ha Langdon tényleg külföldre szöktetné a gyereket.

Rovatok