Index Vakbarát Hírportál

Egymáson taposva menekültek az emberek Isztambulban

2017. január 1., vasárnap 07:48

Magányos, mikulásnak öltözött merénylő nyitott tüzet az isztambuli Reina klubban egy szilveszteri rendezvényen, helyi idő szerint hajnali fél kettő körül. Az eddigi információk szerint 39-en meghaltak, 69-en megsebesültek, a halottak között legalább egy rendőr és 16 küföldi van. A város kormányzója szerint a merénylet terrortámadásnak minősül. A támadót keresik.

A Beylerbeyi SK  nevű isztambuli labdarúgócsapat egyik játékosa, Sefa Boydaş az AFP-nek számolt be az éjszakai terrortámadásról. A focista tíz perccel a támadás előtt érkezett a klubba barátaival.

Még le sem ülhettünk az asztalunkhoz, amikor meghallottuk a lövéseket. A füsttől alig láttam valamit. A lövéseket hallva sokan elájultak. Menekülés közben az emberek egymáson tapostak, szörnyű látvány volt.

Boydaş szerint a 35-40 halottról szóló előzetes beszámoló nem fedi a valóságot, hiszen a klub padlóján sokkal többen hevertek.

A menekülők emberszőnyegen át igyekeztek kijutni, folyamatosan sikoltozott mindenki. Ez elnyomott mindent, bár a gyilkos vagy gyilkosok kiáltozásait is lehetett néha hallani.

Rovatok