Index Vakbarát Hírportál

Bőröndben, kibelezett kocsiban próbáltak menekülteket csempészni

2017. január 2., hétfő 22:55 | aznap frissítve

A ceutai rendőrség múlt hét végén két marokkóit - egy nőt és egy férfit - vett őrizetbe, akik menekülteket próbáltak Európába csempészni - írja a BBC. A marokkói férfi két embert akart áthozni egy megbuherált autóban, honfitársa pedig tőle függetlenül egy afrikai fiút rejtett el egy bőröndben, de a hatóságok mindkettejüket lebuktatták. 

Az egyik embercsempész kocsija műszerfala mögött, illetve a kibelezett hátsó ülésben is elrejtett két, valószínűleg guineai menekültet, a nő pedig pedig bepréselt a bőröndjébe egy fiatal, gaboni fiút. Utóbbi alig kapott levegőt a szűk helyen, és azonnali orvosi ellátásra szorult. 

A migrációs nyomás hatalmas a spanyol-marokkói határon, két nappal később 1100 migráns megrohamozta az Afrika északi csücskén található spanyol exklávé és Marokkó közti hatméteres kerítést. Az összetűzésben ötven marokkói őr megsérült, egyikük elvesztette az egyik szemét. Hasonló konfliktus már december elején is történt Ceutánál, ekkor még csak négy-ötszáz menekült próbált átjutni a kerítésen. 

Rovatok