Index Vakbarát Hírportál

Elmentek túrázni, egyikük megcsúszott, eltört a lába, tüzet raktak, felgyújtották az erdőt, vádat emelhetnek ellenük

2017. január 2., hétfő 16:38

A Csupasz pisztoly és a Négybalkezes című filmek hangulatát idézi az a rendkívül balszerencsés történet, ami Bajorországban törént szilveszter éjjel két túrázóval. 

Éppen a Jochberg hegyre másztak fel, hogy megünnepeljék az új esztendőt, amikor éjfél előtt a 36 és a 32 éves férfi közül a fiatalabbik közel száz métert zuhant - írta a DW.com

Ekkora esést ritkán él túl az ember, de a fiatalembernek szerencsére csak a lába tört el. Társa lemászott hozzá, és tüzet raktak, hátha ez majd odavonzza a segítséget, de nem így történt, viszont a lángok elszabadultak, a portál szerint 100 hektárnyi erdő leégett a hegyekben. 

A rendőrség szóvivője szerint egyelőre még vizsgálják, hogy a túrázók a tüzet a baleset előtt vagy után rakták-e, mindenesetre gondatlanságból elkövetett gyújtogatás miatt nyomoznak. 

Kochel am See - Der Jochberg brennt https://t.co/iEXvnGhL2y via @SZ Stuck on a mountain? Light a fire but do NOT burn the whole forest down!

— Jonathan Dance (@jonthanND) 2017. január 2.

A tűz nagy részét már eloltották, és az erdő több pontját újra megnyitották a turisták előtt, de nem még napokba telhet, mire ismét az egész terület látogatható lesz. 

Rovatok