Index Vakbarát Hírportál

Huszonöten meghaltak Bangkok közelében egy balesetben

2017. január 2., hétfő 14:12

Súlyos közúti baleset történt hétfőn a thaiföldi főváros, Bangkok közelében. Egy kisbusz egy kisteherautóval ütközött össze, és a szerencsétlenségben 25 ember életét vesztette.

A baleset Csonburi tartományban egy autópályán történt azután, hogy a busz megpróbált megfordulni. Az ütközéskor mindkét jármű lángra lobbant. A balesetet mindössze ketten élték túl. A két sofőr is meghalt, az áldozatok mindannyian thai állampolgárok. A rendőrség szerint a történtekben nem játszott közre alkoholos befolyásoltság. 

A hétfői szerencsétlenséget megelőző négy napban összesen 280-an haltak meg Thaiföldön közlekedési balesetekben, amelyek nagy részét ittas vezetés okozta.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik tanulmánya szerint a halálos kimenetelű közlekedési balesetekre vonatkozó statisztikák a világon csak Líbiában rosszabbak, mint Thaiföldön. Az ENSZ szakosított szervének adataiból kiderül, hogy a dél-kelet ázsiai országban évente 100 ezer lakosra számítva átlagosan 36-an halnak meg az utakon - írta az MTI. 

Rovatok