Index Vakbarát Hírportál

Közterületi kakálás miatt nem lett vonatszerencsétlenség

2017. január 3., kedd 17:41

Három fiatal ment ki a faluvégi sínekhez hétfő kora reggel az indiai Nyugat-Bengálban, hogy a sínekre kakáljanak. Miközben Visnu Tori a dolgát végezte, az egyik sínen látható, közel négycentis repedésre lett figyelmes. A fiatalember rögtön tudta, hogy a repedés milyen veszélyt jelent, ezért figyelmeztetni akart a vonatokat. Társaival hazarohant, hogy piros ruhákat, törülközőket vegyenek magukhoz. Az élénk színű ruhákkal integetve sikerült megállítaniuk a székelőhely és a repedés felé robogó vonatot.

A mozdonyvezető értesítette az illetékeseket, akik megjavították a sínt, elejét véve a baleseteknek. Az ügy rávilágított arra, hogy a sínek biztonsági ellenőrzéséért felelős csoport nem megfelelően végezte a munkáját, számolt be az India Today.

Indiában egyébként nem csak a vonatbalesetek jelentenek nagy problémát, hanem a közterületi székelés is. Ma is elterjedt, hogy az emberek akár jól látható helyen is elvégzik dolgukat. Parkok, foghíjtelkek, és az óceánparti föveny válik így száraz lábbal nehezen megközelíthető területté. Jelen esetben az ősi szokás azonban emberi életeket mentett meg, mutatja meg az érem mindkét oldalát az indiai lap.

Rovatok