Index Vakbarát Hírportál

Szír fegyverszünet: 25-en haltak meg egy bombázásban

2017. január 3., kedd 19:32

 Legalább huszonöt ember meghalt a Dzsabhat Fatah as-Sám (korábbi nevén Dzsabhat an-Nuszra) nevű szélsőséges szervezet egyik épületére mért légicsapásokban a szíriai Idlíb tartományban - jelentette kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet.

A kiterjedt szíriai aktivistahálózattal bíró OSDH közlése szerint egyelőre nem világos, hogy a támadást orosz vagy szíriai gépek hajtották végre.

Szíriában ötödik napja van érvényben az Oroszország és Törökország közvetítésével létrejött általános tűzszünet, amelyet megfigyelők szerint összességében betartanak az érintettek, felkelő csoportok szerint azonban a szíriai kormányerők folyamatosan megsértik.

A fegyvernyugvás nem vonatkozik az Iszlám Államra és a Dzsabhat Fatah as-Sámra, amely korábban az an-Nuszra Front név alatt az al-Kaida szíriai ágaként működött.

Megfigyelők szerint Aleppó város visszafoglalása után a damaszkuszi kormányerők és szövetségesei katonai műveleteinek következő célpontja a nagy részt felkelők uralta Idlíb tartomány.

Rovatok